Α. Λουκασένκο: Το μέλλον ανήκει στα κυρίαρχα κράτη και στα ανεξάρτητα έθνη

17/10/2013
"Παρά την παγκοσμιοποίηση το μέλλον ανήκει στα κυρίαρχα κράτη και στα ανεξάρτητα έθνη. Ο Πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο έκανε αυτή την δήλωση κατά την συνάντηση του με φοιτητές του Κρατικού Πανεπιστημίου A Kuleshov της πόλης Mogilev στις 17 Οκτωβρίου."
Α. Λουκασένκο: Το μέλλον ανήκει στα κυρίαρχα κράτη και στα ανεξάρτητα έθνη

Παρά την παγκοσμιοποίηση το μέλλον ανήκει στα κυρίαρχα κράτη και στα ανεξάρτητα έθνη. Ο Πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο έκανε αυτή την δήλωση κατά την συνάντηση του με φοιτητές του Κρατικού Πανεπιστημίου A Kuleshov της πόλης Mogilev στις 17 Οκτωβρίου.

Στην ομιλία του ο αρχηγός του κράτους σημείωσε ότι η ανθρωπότητα βιώνει μια παγκόσμια μετατόπιση πολιτισμών. Οι νόμοι που διέπουν τις κοινωνικές σχέσεις και τα ηθικά πρότυπα που κάποτε έμοιαζαν ακλόνητα χάνουν σταδιακά την δύναμη τους. “Η επανάσταση της πληροφορίας έχει συνθλίψει κάθε χωρικό και χρονικό εμπόδιο. Οι οικονομικές διαδικασίες ανά την υφήλιο έχουν φτάσει σε υπερεθνικό επίπεδο εδώ και καιρό. Οι άνθρωποι στις μέρες μας μπορούν να αναπαράγουν το μεγαλύτερο από όλα τα μυστικά– την γέννηση της ζωής – και μπορούν να κλωνοποιήσουν έμψυχα όντα,” σύμφωνα με τον Πρόεδρο.

Η παγκοσμιοποίηση της βιομηχανίας και του κεφαλαίου συνεπάγεται πολύ σοβαρές μετατροπές στην σφαίρα του πνεύματος. «Βλέπουμε αιώνιες ηθικές βάσεις σταδιακά να κλυδωνίζονται. Βλέπουμε ηθικές ανωμαλίες να παγιώνονται. Εθνικές και πολιτισμικές διαφορές μεταξύ εθνών να εξαφανίζονται. Μια παγκόσμια Αγγλόφωνη νέο-κουλτούρα βασισμένη στα Αμερικανικά πρότυπα και παραδείγματα να γεννιέται» σημείωσε ο αρχηγός του κράτους.

«Το ερώτημα που τίθεται όλο και πιο συχνά σήμερα είναι κατά πόσο τα κυρίαρχα κράτη, τα ανεξάρτητα έθνη και οι άνθρωποι θα μπορέσουν να επιβιώσουν μακροπρόθεσμα σε ένα σύγχρονο κόσμο ή κατά πόσο θα χρειαστεί να μετατραπούν σε αντικείμενα του παρελθόντος», προσέθεσε ο Πρόεδρος.

Ο Αλεξάντερ Λουκασένκο τόνισε ότι ο δρόμος των Λευκορώσων προς την θεμελίωση ενός πολιτειακού καθεστώτος ήταν μακρύς. «Το δικό μας ανεξάρτητο κράτος μας δίνει την ελευθερία και ελευθερία είναι αυτό για το οποίο αγωνίζεται ο κάθε άνθρωπος και το κάθε έθνος, την ελευθερία να ζούμε στην δική μας γη που μας έδωσε ο θεός, την ελευθερία να επιλέγουμε τον δικό μας δρόμο, την ελευθερία να τιμούμε τις δικές μας παραδόσεις, το δικό μας παρελθόν, την ελευθερία να ελέγχουμε το παρόν μας και να χτίζουμε το μέλλον μας», δήλωσε ο αρχηγός του κράτους.

Ο Αλεξάντερ Λουκασένκο επεσήμανε ότι “ακόμα και στην λεγόμενη Ενωμένη Ευρώπη η επιθυμία των Εθνών να επιτύχουν τον αυτοπροσδιορισμό τους δεν έχει εξασθενίσει», αναφέροντας τα παραδείγματα της Σκωτίας, του Βελγίου, και της Ισπανικής Καταλονίας. “Σχεδόν καμία Ευρωπαϊκή χώρα δεν είναι ικανοποιημένη με τα αποτελέσματα της οικοδόμησης μιας κοινής Ευρωπαϊκής στέγης, η οποία, όπως όλοι γνωρίζουν, βρίσκεται σε οριακό σημείο» είπε ο Πρόεδρος.

«Αυτός είναι και ο λόγος που από την πλευρά των ανεξάρτητων εθνών και των κυρίαρχων κρατών θα μπορούσα να χαρακτηρίσω τον εαυτό μου ως έναν ιστορικό οπτιμιστή», επεσήμανε ο Αλεξάντερ Λουκασένκο . «Παρόλα τα είδη της παγκοσμιοποίησης, η έννοια της πατρίδας, της χώρας, της ανεξάρτητης γης του καθενός, είναι ακόμα ισχυρή κατά την δική μου άποψη.»

«Η Λευκορωσία βρίσκεται εδώ και αιώνες στο σταυροδρόμι Ανατολικών και Δυτικών παραδόσεων έχοντας συγκεντρώσει μοναδική πνευματική εμπειρία. Οι ιδέες που διέπουν το έθνος μας είναι εκείνες της ειρήνης, της συμφωνίας, της αμοιβαίας βοήθειας μέσα στην μεγάλη ενωμένη οικογένεια που ονομάζεται άνθρωποι της Λευκορωσίας . Είμαστε συνηθισμένοι στο να κερδίζουμε την επιβίωση μας μέσα στην χώρα μας. Είμαστε άνθρωποι καλόκαρδοι απέναντι σε όλους όσους ζουν δίπλα μας και έρχονται με ειρηνικούς σκοπούς» τόνισε ο Πρόεδρος.

Ο Αλεξάντερ Λουκασένκο επεσήμανε ότι κατά την διάρκεια της τρέχουσας συνάντησης θα ήθελε να συζητήσει του στόχους και τις προοπτικές της ανάπτυξης της Λευκορωσίας στο πλαίσιο του σύγχρονου πολιτισμού: «Ποια είναι η Λευκορωσία και ποιόν ρόλο διαδραματίζει στον σύγχρονο κόσμο; Τι έχουμε κερδίσει και τι έχουμε χάσει; Ποιος είναι ο δικός μας δρόμος/τρόπος και προς τα πού θα συνεχίσουμε; « Ο Πρόεδρος κάλεσε τους φοιτητές να εκφράσουν την άποψη τους σχετικά με αυτό το περίπλοκο και πολύπλευρο θέμα και υπογράμμισε ότι η συζήτηση θα είναι ειλικρινής.
Σχετικά άρθρα:
Επιβολή Κυρώσεων: Ο Μυστικός Οικονομικός Πόλεμος εναντίον της Λευκορωσίας
Λουκασένκο: Η Λευκορωσία θα παραμείνει για πάντα ανεξάρτητη
Η Λευκορωσία ετοιμάζεται να αντιμετωπίσει μια στρατιωτική επίθεση από το ΝΑΤΟ