Η Λευκορωσία ετοιμάζεται να αντιμετωπίσει μια στρατιωτική επίθεση από το ΝΑΤΟ

09/01/2013
"Στις 4 Νοεμβρίου, ο Πρόεδρος της Λευκορωσίας, Αλεξάντερ Λουκασένκο δήλωσε στους δημοσιογράφους στο Γκρόντνο, ότι οι τρομοκράτες του ΝΑΤΟ , οι οποίοι δολοφόνησαν τον ηγέτη Μουαμάρ Καντάφι, ήταν χειρότεροι από τους ναζί. Ο Πρόεδρος της Λευκορωσίας είπε:"
« Πάνω σε κάποια εχθροπραξία σκοτώθηκαν οι εθνικοί ηγέτες, συμπεριλαμβανομένου του Μουαμάρ Καντάφι. Δεν σκοτώθηκε στο πεδίο της μάχης. Οι υπηρεσίες ασφαλείας του ΝΑΤΟ συνέβαλαν στην απαγωγή του εθνικού ηγέτη. Βασανίστηκε, πυροβολήθηκε και κακοποιήθηκε με τρόπο χειρότερο και από εκείνον που επέδειξαν κάποτε οι Ναζί. Η Λιβύη ως κυρίαρχο κράτος καταστράφηκε.

Ο Λευκορώσος Πρόεδρος κατήγγειλε τον ρόλο των Ηνωμένων Εθνών για την ανοχή τους σε αυτό που ο ίδιος περιέγραψε ως Νατοϊκό βανδαλισμό στην Λιβύη.

« Η άποψη μας για αυτή την κατάσταση είναι άκρως αρνητική. Πως μπορούμε να αξιολογήσουμε τις Νατοϊκές ενέργειες στην Λιβύη; Ως παραβίαση της εντολής του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών. Δεν υπερβάλλω, όταν μιλώ για τυφλές και παρανοϊκές ενέργειες του Συμβουλίου Ασφαλείας. Δεν υπερβάλλω σε ότι αφορά στο ρόλο του και στον ρόλο του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών. Ο τελευταίος έχει εξελιχθεί σε ένα μηχανισμό συγκάλυψης. Ενδεικτικά αναφέρονται: το Ιράκ, το Αβγανιστάν και ολόκληρος ο Αραβικός κόσμος.

Ο Πρόεδρος Λουκασένκο, η κυβέρνηση του οποίου αποτελεί από καιρό στόχο των ΗΠΑ για την αλλαγή καθεστώτος, δήλωσε επίσης στους δημοσιογράφους, ότι εκτελούνται προετοιμασίες για την ενίσχυση της άμυνας της χώρας μέσα από την δημιουργία νέων στρατιωτικών μονάδων εδάφους που θα αποτελούνται από τον ίδιο τον αστικό πληθυσμό.

Έχουμε δημιουργήσει ήδη μονάδες εδάφους. Ο τρόπος αυτός είναι πιο οικονομικός από την στελέχωση ενός επαγγελματικού στρατού εξάλλου θα εκπαιδεύσουμε τους ανθρώπους μας. Σε ένα χρόνο θα αποτελούν ένα από τα καλύτερα σώματα στρατού. Είναι καθημερινοί άνθρωποι με αντίστοιχα επαγγέλματα και εργασίες. Τα σώματα αυτά αναπτύσσονται μόνο σε περιόδους πολέμου. Σε περιόδους ειρήνης εκπαιδεύονται.

Έχουν χρέος να προστατεύσουν την περιουσία , την οικογένεια και την χώρα τους. Οι άνθρωποι αυτοί είναι πολύ καλά εκπαιδευμένοι, ανάμεσα τους υπάρχουν πολλοί στρατιωτικοί.

Η κυβέρνηση της Λευκορωσίας έχει ανακοινώσει την δημιουργία ενός νέου στρατού πολιτών που αποτελείται από 120 χιλιάδες ανθρώπους. Ο Πρόεδρος Λουκασένκο δήλωσε στους δημοσιογράφους στο Γκρόντνο, ότι «αν ποτέ χρειαστεί να εμπλακούμε σε πόλεμο, είμαστε άνδρες, πρέπει να προστατεύσουμε τα σπίτια, τις οικογένειες και την χώρα μας. Είναι καθήκον μας."

Αυτή είναι η πρώτη φορά μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο που η ασφάλεια των Λευκορώσων πολιτών απειλείται και η απειλή αυτή προέρχεται για άλλη μια φορά από την Δύση.

Η Λευκορωσία έχει ίσως δικαίωμα περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη χώρα να διατυπώνει υπαινιγμούς αναφορικά με τους Ναζί. Οι μεγαλύτερες θηριωδίες κατά την διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου εκτελέστηκαν από την Γερμανική Βέρμαχτ στο έδαφος της Λευκορωσίας. Στην πραγματικότητα , η αντίσταση των Λευκορώσων ενάντια στις ορδές των Ναζί ήταν τόσο ηρωική, που η Κεντρική Επιτροπή του Κομμουνιστικού Κόμματος της Σοβιετικής Ένωσης ψήφισε υπέρ της πρότασης να συμπεριληφθεί η Σοσιαλιστική Σοβιετική Δημοκρατία της Λευκορωσίας ως ξεχωριστό μέλος της Γενικής Εθνοσυνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Η Σοσιαλιστική Σοβιετική Δημοκρατία της Λευκορωσίας έγινε το πρότυπο της Σοβιετικής Ένωσης και μια από τις ισχυρότερες και πιο επιτυχημένες σοσιαλιστικές ομοσπονδίες στην Σοβιετική Ένωση.

Ο αρχηγός της χώρας Αλεξάντερ Λουκασένκο, περιγράφεται από ορισμένους ως ένας κλασικός «σοβιετικός άνδρας". Πρώην διευθυντής φάρμας ο Λουκασένκο αποτέλεσε το μόνο μέλος της ΣΣΔΛ που ψήφισε κατά της διάλυσης της Σοβιετικής Ένωσης το 1991.

Ο Λουκασένκο ανήλθε στην εξουσία το 1994 έχοντας κερδίσει την εμπιστοσύνη του λαού μέσα από την θητεία του στην ηγεσία της Εθνικής Επιτροπής Κατά της Διαφθοράς.

Τα τελευταία 16 χρόνια υπό την προεδρεία του Λουκασένκο η χώρα έχει γνωρίσει σταθερή οικονομική άνθιση, αύξηση μισθών και πλήρη εργασία. Η κοινωνικά προσανατολισμένη οικονομία της Λευκορωσίας διατηρεί στενούς δεσμούς με άλλες χώρες που ανθίστανται στις επιβολές της Νέας Τάξης Πραγμάτων, όπως η Κούβα, η Βενεζουέλα, η Συρία και μέχρι πρόσφατα η Λιβύη.

Η Λευκορωσία διατηρεί ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά ανισότητας στον κόσμο και ξοδεύει περίπου το 6% του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος στην εκπαίδευση και την επιστημονική έρευνα. Η παιδεία και η υγεία είναι δωρεάν.

Εννοείται, ότι η αποφασιστικότητα του Λουκασένκο να υπηρετήσει τα συμφέροντα του λαού του ενάντια στα συμφέροντα των Δυτικών καπιταλιστικών οικονομιών, έχει οδηγήσει σε μια συνεχή και αδιάκοπη δυσφημιστική εκστρατεία γεμάτη ψέματα και συκοφαντίες από τις αυτοκρατορίες των μέσων μαζικής ενημέρωσης παγκοσμίως.


Οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Λευκορωσία και «τα ανθρώπινα δικαιώματα"
Η δημοτικότητα του Λουκασένκο στην Λευκορωσία έχει μπει από καιρό στο στόχαστρο ενός ευρέως χρηματοδοτούμενου αντιπολιτευτικού μετώπου στο εσωτερικό της χώρας, το οποίο αποτελείται από ακτιβιστές, που είναι γνωστοί ως "κοινωνία πολιτών" και από «δημοσιογράφους» που χρηματοδοτούνται από το Εθνικό Κληροδότημα για την Δημοκρατία των Ηνωμένων Πολιτειών, ενός οργανισμού που συνεργάζεται στενά με την CIA για την ανατροπή κυβερνήσεων στο εξωτερικό, που δεν υπηρετούν τα συμφέροντα των Ηνωμένων Πολιτειών.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ευρωπαϊκή Ένωση έχουν δαπανήσει εκατομμύρια από τα χρήματα των φορολογουμένων για την εγκαθίδρυση ενός δουλοπρεπούς ηγέτη στο Μίνσκ, που θα συμβαδίζει με τα οικονομικά συμφέροντα στην χώρα. Ως Ευρωπαίος αξιωματούχος φέρεται να είχε δηλώσει κάποτε ότι "Η Λευκορωσία αποτελεί την μοναδική χώρα, όπου εξακολουθεί να υπάρχει κάτι προς αρπαγή". Μετά τις επιθέσεις της Αλ Κάιντα στην Νέα Υόρκη το 2001, η σημασία των γεγονότων αυτών έχει τεθεί υπόψη της κυβέρνησης της Λευκορωσίας. Σε ένα συνέδριο που έφερε τον τίτλο " Ο Άξονας του Κακού: Λευκορωσία - ο χαμένος σύνδεσμος", τον Νοέμβριο του 2002, ο Γερουσιαστής John McCain, δήλωσε αναφερόμενος στις εμπορικές συμφωνίες της Λευκορωσίας με το Ιράκ:

"Η Λευκορωσία του Αλεξάντερ Λουκασένκο δεν μπορεί να επιβιώσει επί μακρόν σε έναν κόσμο, όπου οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ρωσία απολαμβάνουν μια στρατηγική συνεργασία και οι Ηνωμένες Πολιτείες αντιμετωπίζουν με ιδιαίτερη σοβαρότητα την δέσμευσή τους να βάλουν τέλος σε παράνομα καθεστώτα, η δραστηριότητα των οποίων στρέφεται εναντίον μας.» Ο McCain συνέχισε λέγοντας « Η 11η Σεπτεμβρίου μας άνοιξε τα μάτια όσον αφορά στην κατάταξη της Λευκορωσίας ως εθνική απειλή για την ασφάλεια."

Το 2004 οι Ηνωμένες Πολιτείες ψήφισαν μια Πράξη για την Δημοκρατία στην Λευκορωσία, που υποδείκνυε άμεση εμπλοκή των Ηνωμένων Πολιτειών στις εσωτερικές υποθέσεις της Λευκορωσίας για την προώθηση της «δημοκρατίας» και της «ελευθερίας». Η ιμπεριαλιστική αυτή νομοθεσία συνοδεύτηκε από μια απόφαση που παρουσιάστηκε στα Ηνωμένα Έθνη καταδικάζοντας την Λευκορωσία για παραβίαση «ανθρωπίνων δικαιωμάτων». Κατά την διάρκεια της 59ης συνεδρίασης της Γενικής Εθνοσυνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών στην Νέα Υόρκη, ο μόνιμος εκπρόσωπος της Λευκορωσίας στα Ηνωμένα Έθνη Andre Dapkiunas παρουσίασε μια απόφαση με τίτλο:

« Η Κατάσταση της Δημοκρατίας και των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής»

Το σχέδιο της απόφασης της Λευκορωσίας καταδίκαζε τις Ηνωμένες Πολιτείες για νοθεία στις εκλογές του 2000, για το ότι οι πολίτες της Ουάσιγκτον δεν μπορούν να εκλέξουν αντιπροσώπους στο Αμερικανικό Κογκρέσο, για την θανατική ποινή σε ανηλίκους και πνευματικά άρρωστους, την παράνομη κράτηση υπόπτων για την τρομοκρατία και για ευρείας κλίμακας βασανιστήρια.
Η απόφαση της Λευκορωσίας ήταν ιδιαίτερα δυσάρεστη για την κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών καθώς εξανάγκαζε τους ηγέτες του κόσμου να αντιμετωπίσουν την υποκρισία των Ηνωμένων Πολιτειών όσων αφορά στα εγκλήματα εναντίον της ανθρωπότητας. Ένα χρόνο αργότερα οι Ηνωμένες Πολιτείες θέσπισαν νόμους, βάζοντας επιτέλους ένα τέλος στην θανατική ποινή για τους ανηλίκους κάτω των 18 ετών. Άλλες παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων που τεκμηριώνονται στο σχέδιο απόφασης των Ηνωμένων Εθνών συνεχίζουν να διαπράττονται από τις Ηνωμένες Πολιτείες.


Η μεγάλη συνομωσία εναντίον της Δημοκρατίας της Λευκορωσίας:
Στις 19 Δεκεμβρίου του 2010, ομάδες νέων που εκπαιδεύονται και χρηματοδοτούνται από τις Ηνωμένες Πολιτείες , την Γερμανία και την Πολωνία, προσπάθησαν να εισέλθουν σε κοινοβουλευτικά κτίρια στο Μίνσκ, αφότου υποψήφιοι που υποστηρίζονται από την Δύση δεν κατάφεραν να ασκήσουν μεγάλη επίδραση στους Λευκορώσους ψηφοφόρους.

Τον Ιανουάριο του 2011 η Υπηρεσία Ασφαλείας της Λευκορωσίας (KGB), διέρρευσε έγγραφα που είχαν κατασχεθεί από διαδηλωτές, τα οποία αποκάλυπταν την εκτενή και πλήρη παρέμβαση αξιωματούχων των Γερμανικών και Πολωνικών Μ.Υ. στις εσωτερικές υποθέσεις της Λευκορωσίας. Η έκθεση με τίτλο "Το Ιστορικό μιας Συνομωσίας", που δημοσιεύτηκε από τους Minsk Times, απέδειξε ότι πολλοί από τους νέους που χρησιμοποιήθηκαν από τις Μ.Υ. της Δύσης στις διαδηλώσεις είχαν εκπαιδευτεί σε ακροδεξιά στρατόπεδα στην Ουκρανία.

Άλλοι νέοι είχαν διασχίσει τα σύνορα από την Ρωσία. Τα αποχαρακτηρισμένα έγγραφα έδειχναν πως οι αξιωματούχοι των Μ.Υ. της Δύσης, που εργαζόντουσαν μέσω διάφορων ΜΚΟ, εισήγαγαν λαθραία χρήματα σε βαλίτσες από την σύνορα της Λευκορωσίας σε ακτιβιστές της αντιπολίτευσης.

Οι Μ.Υ. της Δύσης είχαν δυο στρατηγικά σχέδια για την ανατροπή της κυβέρνησης της Λευκορωσίας.

1) Να βγάλουν τουλάχιστον 100,000 ανθρώπους στους δρόμους του Μίνσκ σε μια μαζική διαδήλωση και να κατακλύσουν το κοινοβούλιο.

2) Αν δεν συγκέντρωναν τον απαιτούμενο αριθμό συμμετεχόντων στην διαδήλωση, τα κτίρια του κοινοβουλίου θα δέχονταν επίθεση με σιδερόβεργες προκειμένου να προκαλέσουν τις αρχές. Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης θα έριχναν τότε σε εκείνες το βάρος για την "βίαιη διάλυση" και η ΕΕ θα είχε κάθε λόγο να καταδικάσει την "νοθεία στις εκλογές" και να επιβάλει κυρώσεις.

Η έκθεση επισημαίνει, ότι τον Δεκέμβρη δημοσιογράφοι από τον διεθνή τύπο δεν επεχείρησαν να καλύψουν δημοσιογραφικά τις εκλογές. Κατέφτασαν απλώς για να συμμετάσχουν στην προγραμματισμένη από πριν διαδήλωση στην Πλατεία Οκτώβρη. Η Δύση υποστήριζε, ότι οι πραξικοπηματίες επρόκειτο να στηρίξουν τον ποιητή Vladimir Nekliaev. Τα αποχαρακτηρισμένα έγγραφα της KGB αποκαλύπτουν τους λόγους πίσω από την υποστήριξη του Vladimir Nekliaev από την Δύση:

«Ο V. Nekliaev αντιπροσωπεύει την αποκαλούμενη διανόηση (ιντελιγκένσια, intelligensia). Έχει ένα βασικό χάρισμα, δεν έχει συμμετάσχει στις εσωτερικές πολιτικές υποθέσεις της χώρας εδώ και πολύ καιρό. Για το λαό δεν διαθέτει το προφίλ ενός ριζοσπαστικού μέλους της αντιπολίτευσης. Είναι περισσότερο γνωστός ως ποιητής.

Η αδυναμία του μπορεί να φανεί χρήσιμη. Στο παρελθόν θα μπορούσε κανείς να πει πως ήταν αλκοολικός (αρρώστια πολλών καλλιτεχνών). Οι ειδικοί συμπεραίνουν, ότι η ασθένεια αυτή δημιουργεί στο άνθρωπο τις προϋποθέσεις ανάπτυξης μιας ιδέας ανωτερότητας έναντι των άλλων ανθρώπων και της εντύπωσης, ότι είναι προορισμένος για μια ανώτερη αποστολή. Επίσης διαθέτουμε σημαντικά επιβαρυντικά στοιχεία εναντίον του, που μας δίνουν την δυνατότητα να του αποδώσουμε πρόσθετα κίνητρα σε οποιοδήποτε στάδιο του σχεδίου. Πιστεύουμε, ότι είναι σκόπιμο να χρησιμοποιηθεί η προτεινόμενη υποψηφιότητα ως η σημαντικότερη για την εκπροσώπηση αυτής της καμπάνιας. Ο νωρίτερα προτεινόμενος υποψήφιος μπορεί να προωθηθεί επίσης στο πλαίσιο ενός εναλλακτικού σχεδίου." Το έγγραφο αυτό αποτελεί την μοναδική εικόνα για τις επιχειρησιακές μεθοδολογίες των Δυτικών Μ.Υ. Ο Nekliaev επρόκειτο να γίνει ο Vaclav Havel ή ο Boris Yeltsin της Λευκορωσίας. Η αδυναμία του ως ηγέτη, θα ήταν χρήσιμη για την Δύση καθώς θα ήταν ευκολότερο να τον ελέγξει. Ο Nekliaev θα αποτελούσε για την Λευκορωσία μια εκδοχή του Mahmoud Jabril, μιας ανίσχυρης και άβουλης μαριονέτας των Δυτικών συμφερόντων. Εκείνοι που κινούν τα νήματα πίσω από τον Nakliaev στην Δύση, διέθεταν επίσης "επιβαρυντικά στοιχεία" εις βάρος του, που θα τους έδιναν την δυνατότητα να τον εκβιάσουν σε περίπτωση που αποφάσιζε να προτάξει τα συμφέροντα της χώρας του έναντι του Δυτικού κεφαλαίου. Τα αποχαρακτηρισμένα έγγραφα αποκαλύπτουν επίσης την προσεκτικά σχεδιασμένη δυσφημιστική εκστρατεία και τα ψέματα ενάντια στον πρόεδρο της Λευκορωσίας. Οι φήμες και τα εξωφρενικά ψέματα επρόκειτο να διαδοθούν και να διαρρεύσουν στον Δυτικό τύπο. Τα ψέματα που αφορούσαν στην υγεία του προέδρου, τα ψέματα για την προσωπική του ζωή, τα ψέματα για τους τραπεζικούς του λογαριασμούς, τα ψέματα για την επικείμενη παραίτηση του προέδρου κ.α.
Η ενότητα που αφορά στην φημολογία εναντίον του Λευκορώσου προέδρου μοιάζει ενδιαφέρουσα και αξίζει να αναπαραχθεί πλήρως καθώς αποκαλύπτει τις εξαιρετικά συντονισμένες ενέργειες των χρηματοδοτούμενων από τις Μ.Υ. της Δύσης επαναστατών:

Ένα από τα εργαλεία της εκστρατείας υποστήριξης του υποψηφίου εθνικής εμπιστοσύνης θα έπρεπε να είναι η εσκεμμένη αναπαραγωγή ερεθισμάτων για την διασπορά των φημών. Ως φήμες θα πρέπει να θεωρούνται οι πληροφορίες που διαρρέουν από οποιοδήποτε μέσο ανεπίσημης πληροφόρησης με ιογενή μορφή διάδοσης. Η ιδανική πλατφόρμα επικοινωνίας για μια τέτοια καμπάνια είναι το διαδίκτυο, ειδικά διάφορα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μπλόγκς καθώς, το twitter ( πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης στο διαδίκτυο).

Μια καλά οργανωμένη φημολογία εξαναγκάζει τις αρχές να ψάχνουν συνεχώς για δικαιολογίες, γεγονός το οποίο συμβάλει στην αποκαλούμενη εικασία ενοχής και εγείρει περισσότερη δυσπιστία από την πλευρά του κόσμου απέναντι στην κυβέρνηση.

Μια από τις βασικές φήμες που υποστηρίχθηκαν κατά την διάρκεια της εκστρατείας θα έπρεπε να είναι η φήμη σχετικά με την πιθανή παραίτηση του Λουκασένκο. Σκοπός αυτής της φήμης θα ήταν η διαβεβαίωση του λαϊκών και ανώτερων κοινωνικών στρωμάτων για την πιθανότητα μιας τέτοιας παραίτησης.

Προτεινόμενοι στόχοι της φημολογίας:

Η προσωπικότητα του Λουκασένκο και της οικογένειάς του, οι φήμες σχετικά με τον πρόεδρο υποβαθμίζουν το προσωπικό του θέση και καταστρέφουν την εικόνα ενός ισχυρού, γενναίου και αποφασιστικού άνδρα.

Παρακάτω διατυπώνονται οι κύριες κατευθύνσεις και οι στόχοι της «παρασκηνιακής εκστρατείας»:

- Η κακή υγεία του Λουκασένκο και μελών της οικογένειας του.
- Ο Λουκασένκο μεταφέρεται για θεραπεία στο εξωτερικό και δαπανά πολλά χρήματα για την θεραπεία του.
- Χρήματα του Λουκασένκο κατατεθειμένα σε τράπεζες του εξωτερικού. Το γεγονός αυτό θα έπρεπε να επισημανθεί, και τα ποσά θα πρέπει συνεχώς να αυξάνονται.

- Φήμες σχετικά με την οικονομία και διάφορα οικονομικά προβλήματα θα πρέπει σχεδόν να αντισταθμίζουν τις πληροφορίες που θέλουν την χώρα να επηρεάζεται από την κρίση.

Οι παρακάτω φήμες θα ήταν επίσης αποτελεσματικές:

- Κάθε μέρα προστίθενται όλο και περισσότεροι άνεργοι ενώ αναμένεται να προστεθούν και άλλοι.
- Η χώρα ξεπουλιέται φτηνά ενώ επιταχύνεται η πλήρης παράνομη ιδιωτικοποίηση των επιχειρήσεων. Οι αξιωματούχοι της κυβέρνησης ξεπουλούν την κρατική περιουσία στους Άραβες και στους Κινέζους με οικονομικά ανταλλάγματα.
- Η κυβέρνηση δεν έχει εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, και οι πιστώσεις θα πρέπει να αποπληρωθούν νωρίτερα από χρονοδιάγραμμα.
- Η ασφάλεια μεγάλων δημόσιων έργων αμφισβητείται.
- Ο σταθμός πυρηνικής ενέργειας που πρόκειται να κατασκευαστεί, αποτελεί ουσιαστικά πλατφόρμα μελλοντικής κατασκευής πυραύλων με απώτερο σκοπό έναν πυρηνικό εκβιασμό...".

Η εκμετάλλευση της φημολογίας σχετικά με την Λιβύη από τα μέσα ενημέρωσης παρουσιάζει εντυπωσιακές ομοιότητες με τις επαναστατικές μεθόδους που χρησιμοποιήθηκαν εναντίον της Λευκορωσίας. Μετά το ξέσπασμα της βίας στην Βεγκάζη, τα μέσα ενημέρωσης μας είπαν ότι ο Καντάφι είχε εγκαταλείψει την Λιβύη και είχε πάει στην Βενεζουέλα. Παραθέτοντας και πάλι απόσπασμα από έγγραφο προερχόμενο από την αντιπολίτευση της Λευκορωσίας.

«Μια από τις βασικές φήμες που επρόκειτο να υποστηριχθεί κατά την διάρκεια της εκστρατείας θα έπρεπε να είναι η φήμη για την πιθανή παραίτηση του Λουκασένκο. Η φήμη αυτή αποσκοπούσε στο να διαβεβαιώσει το ευρύ κοινό και τα ανώτερα κοινωνικά στρώματα σχετικά με την πιθανότητα μιας τέτοιας παραίτησης."

Τα εσφαλμένα ρεπορτάζ σχετικά με την παραίτηση του Καντάφι στην Λιβύη αποσκοπούσαν στην ενθάρρυνση της εξέγερσης κάνοντας τους διαδηλωτές να πιστέψουν ότι είχαν ήδη κερδίσει την μάχη για την εξουσία. Τα ψέματα αυτά συνοδεύτηκαν σύντομα από ρεπορτάζ , σύμφωνα με τα οποία ο Καντάφι είχε δώσει εντολές για βομβιστική επίθεση εναντίον των διαδηλωτών. Παρόλα αυτά, ο Ρωσικό στρατός, που παρακολουθούσε την Λιβύη από διαστημικό σταθμό, επιβεβαίωσε στην συνέχεια ότι δεν πραγματοποιήθηκε καμία βομβιστική επίθεση εναντίον διαδηλωτών.

Στο πρόλογο του ρεπορτάζ για τον πόλεμο στην Λιβύη, το Associated Press διέδωσε ακόμα περισσότερες φήμες και ψέματα για την Λευκορωσία.

Ο Hugh Griffiths από το Ινστιτούτο Διεθνούς Ειρήνης και Έρευνας της Στοκχόλμης υποστήριξε ότι " Ένα αεροπλάνο Ilyushin I1-76 πέταξε από το Μπαρανόβιτσι, πρώην Σοβιετική περιοχή αποθήκευσης όπλων η οποία τώρα ελέγχεται από την κυβέρνηση της Λευκορωσίας, προς την Λιβύη στις 15 Φεβρουαρίου.»

Η κυβέρνηση της Λευκορωσίας αρνήθηκε κατηγορηματικά τις κατηγορίες αυτές. Μιλώντας στο Ειδησεογραφικό Πρακτορείο της Λευκορωσίας, ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών της Λευκορωσίας Andrei Savinykh είπε στους δημοσιογράφους:

«Έχει αποδειχθεί ότι ο αξιωματούχος των Ηνωμένων Εθνών (Jose del Prado) δήλωσε σε Αμερικανό δημοσιογράφο ότι δεν είχε καμία πληροφορία και ως εκ τούτου δεν μπορούσε να επιβεβαιώσει την παρουσία Λευκορώσων μισθοφόρων στην Λιβύη. Το γεγονός αυτό μπορεί να θεωρηθεί ως απόδειξη για το ότι το Associated Press αποτελεί ένα εργαλείο προπαγάνδας.

Δεδομένου του ότι η Λευκορωσία βρίσκεται στο στόχαστρο μιας υποστηριζόμενης από τις ΗΠΑ καθεστωτικής αλλαγής, μπορεί κανείς να υποψιαστεί ότι οι φήμες των μέσων προορίζονταν να χρησιμοποιηθούν ως προειδοποίηση προς το Μινσκ, για το τι θα αντιμετωπίσει αν αρνηθεί να υποταχθεί στην αυτοκρατορία.


Η Λιβύη, η Λευκορωσία και το απερίσκεπτο και παρανοϊκό Συμβούλιο Ασφαλείας
Στην πρώτη του ομιλία προς την Γενική Εθνοσυνέλευση των Ηνωμένων Εθνών το 2009, ο Muammar Al Gadhafi επεσήμανε ότι το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών παραβιάζει το άρθρο 2 του Καταστατικού Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών. Το άρθρο 2 του Χάρτη των Η.Ε. αναφέρει ότι όλα τα κράτη είναι ίσα, πώς όμως μπορεί να συμβαίνει κάτι τέτοιο όταν ένα παντοδύναμο χέρι μπορεί να αποφασίζει για την μοίρα όλων των άλλων εθνών μέσω του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών;

Ο Καντάφι συνέχισε να ισχυρίζεται, ότι το Συμβούλιο Ασφαλείας θα πρέπει να εξουσιοδοτείται μόνο για την εφαρμογή των αποφάσεων που έχουν παρθεί από την Γενική Εθνοσυνέλευση.

Ο συνταγματάρχης Καντάφι άσκησε επίσης κριτική για τον πόλεμο στο Ιράκ, ο οποίος αποτελεί την πιο κατάφωτη παραβίαση του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών. Ο Λίβυος ηγέτης υπενθύμισε σε όλους όσοι παρίσταντο ότι τα Ηνωμένα Έθνη υποτίθεται ότι θα «έσωζαν τις επερχόμενες γενιές από την μάστιγα του πολέμου,» ωστόσο έχουν ξεσπάσει πάνω από 65 πόλεμοι από την υπογραφή του Χάρτη των Η.Ε. το 1945, πόλεμοι που διεξήχθησαν από λίγες χώρες μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Επιπλέον, ο συνταγματάρχης Καντάφι επεσήμανε ότι ο Χάρτης των Ηνωμένων Εθνών ορίζει ότι όλα τα μέλη των Ηνωμένων Εθνών οφείλουν να βοηθούν οποιαδήποτε χώρα μέλος που υφίσταται επίθεση.

Οι ηγέτες της Μεγάλης Βρετανίας και των Ηνωμένων Πολιτειών εγκατέλειψαν την αίθουσα των Ηνωμένων Εθνών πριν από την ομιλία του Καντάφι.

Σήμερα η Λιβύη έχει καταστραφεί. Η κάποτε ειρηνική και ευημερούσα χώρα, η μόνη με κοινωνικοπολιτική ανάπτυξη στην Αφρική, έγινε συντρίμμια χάρη στο ΝΑΤΟ και, συγκεκριμένα σε ψευτοαριστερές ομάδες που υποστηρίζονταν από ρατσιστικές και φασιστικές ορδές από την Βεγκάζη, ενώ έσφαζαν όποιον άνδρα, γυναίκα και παιδί έβρισκαν μπροστά τους. Η Λευκορωσία γνωρίζει ότι η Βορειοατλαντική Τρομοκρατική Συμμαχία και τα φερέφωνα το στρατιωτικό-βιομηχανικό σύμπλεγμα μαζί με τα ΜΜΕ θα κάνουν ότι περνά από το χέρι τους για να προκαλέσουν την ίδια τιμωρία στην αγαπημένη τους πατρίδα. Ένα ιδρυτικό μέλος των Ηνωμένων Εθνών, όπως η Λευκορωσία, έχει επίγνωση του κινδύνου που ελλοχεύει για την ανθρωπότητα από την διαφθορά του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών από Βορειοαντλαντικούς , πολεμοχαρείς εγκληματίες. Ο πρώην αξιωματικός του Γερμανικού Στρατού των SS Paul Hausser, αποκάλυψε κάποτε ότι οι ξένες μονάδες των Ναζιστικών SS αποτελούσαν τους διώκτες του ΝΑΤΟ. Η τυφλή βία του ΝΑΤΟ στην Λιβύη σίγουρα τον επιβεβαίωσε. Τώρα ένα ειρηνικό έθνος με υψηλό επίπεδο ευημερίας και πολιτισμού στα Ανατολικά της Ευρώπης προετοιμάζεται να αμυνθεί ενάντια σε όποια τρομοκρατική ενέργεια του επιφυλάσσει το ΝΑΤΟ. Ένα έθνος στο οποίο η ανθρωπότητα είναι ευγνώμον για την ηρωική ήττα του Ναζισμού κατά την διάρκεια του ΙΙ Παγκοσμίου Πολέμου στο έδαφος του, βρίσκεται αντιμέτωπο με τους σύγχρονους απογόνους του ναζισμού. Όπως και στο παρελθόν, η άμυνα της Λευκορωσίας θα αποτελέσει την ύστατη άμυνα όλων των ελεύθερων πολιτών του κόσμου.


Σχετικά άρθρα:
Επιβολή Κυρώσεων: Ο Μυστικός Οικονομικός Πόλεμος εναντίον της Λευκορωσίας
Λουκασένκο: Η Λευκορωσία θα παραμείνει για πάντα ανεξάρτητη
Α. Λουκασένκο: Το μέλλον ανήκει στα κυρίαρχα κράτη και στα ανεξάρτητα έθνη