Λουκασένκο: Η Λευκορωσία θα παραμείνει για πάντα ανεξάρτητη

ΜΙΝΣΚ, 21 Δεκεμβρίου – Η αρχή της ανεξαρτησίας της Λευκορωσίας είναι απαραβίαστη. Αυτό δήλωσε ο Πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο κατά την επίσκεψη του στο Τμήμα Πληροφορικής και Ραδιοηλεκτρονικής του Πανεπιστημίου της Λευκορωσίας στις 21 Δεκεμβρίου, όπου μίλησε στους φοιτητές, σύμφωνα με πληροφορίες της BelTA.

“Όλοι πρέπει να κατανοήσουν, ότι η Λευκορωσία είναι και θα παραμείνει ανεξάρτητη. Η Λευκορωσία είναι δική μας, δεν θα ανήκει ούτε στους Πολωνούς, ούτε στους Ρώσους, ούτε στους Αμερικάνους, ούτε στους Γερμανούς. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να το καταλάβουν και να το αποδεχτούν όλοι, δήλωσε ο Αλεξάντερ Λουκασένκο.

Όταν ρωτήθηκε σχετικά με το, αν η κοινωνία της Λευκορωσίας πιστεύει σε φιλελεύθερες, δημοκρατικές ή συντηρητικές αξίες, ο Πρόεδρος απάντησε ότι : «Τίποτα δεν ισχύει απόλυτα σε αυτή την ζωή. Δεν μπορείς να είσαι ούτε απόλυτα δημοκρατικός, ούτε απόλυτα φιλελεύθερος , ούτε απόλυτα συντηρητικός".

Σύμφωνα με τον Αλεξάντερ Λουκασένκο, ορισμένες φορές ο φιλελευθερισμός παρεξηγείται και ερμηνεύεται ουσιαστικά ως απόλυτη έλλειψη υπευθυνότητας και αδιαφορία για τα συμφέροντα των άλλων ανθρώπων. " Το νόημα έχει διαστρεβλωθεί. Δεν χρειαζόμαστε έναν τέτοιου είδους φιλελευθερισμό. Χρειαζόμαστε έναν γνήσιο φιλελευθερισμό", τόνισε ο Πρόεδρος της Λευκορωσίας.

«Δημοκρατία σημαίνει ότι η διακυβέρνηση ανήκει στο λαό. Επιτομή της δημοκρατίας αποτελούν οι κοινοβουλευτικές και προεδρικές εκλογές. Είστε ελεύθεροι να ψηφίσετε", είπε ο Λευκορώσος ηγέτης. Ο Αλεξάντερ Λουκασένκο δήλωσε, ότι στις σύγχρονες κοινωνίες οι αντιλήψεις του φιλελευθερισμού και της δημοκρατίας έχουν διαστρεβλωθεί προς όφελος μεμονωμένων συμφερόντων. Γεγονότα, όπως αυτά που συνέβησαν στο Ιράκ, στη Λιβύη και σε άλλες χώρες, επιβεβαιώνουν την άποψη αυτή. "Όλα αυτά συνέβησαν από φιλελεύθερες , δημοκρατικές δυνάμεις, από τους πυλώνες της δημοκρατίας" επεσήμανε ο Πρόεδρος της Λευκορωσίας , υπογραμμίζοντας επίσης, ότι " στην Λευκορωσία η δικτατορία είναι κάτι το εντελώς ανέφικτο, καθώς δεν υπάρχουν μέσα εξαναγκασμού της βούλησης του κάθε πολίτη". Αντιθέτως, οι Ηνωμένες Πολιτείες, για παράδειγμα, διαθέτουν μια ισχυρή οικονομία, χρηματοδοτικά μέσα σε ξένο νόμισα, πυρηνικά όπλα και άλλα είδη εξοπλισμού. «Με αυτό τον τρόπο μπορούν να επιβάλλουν [ την θέληση τους] σε ολόκληρο τον κόσμο, " τόνισε ο αρχηγός του κράτους.

Σύμφωνα με τον Αλεξάντερ Λουκασένκο, η Λευκορωσία προσπαθεί να χαράξει μια ανεξάρτητη πολιτική: « Ζούμε στην δική μας χώρα, στο δικό μας κομμάτι γης».

Μιλώντας για την αναπτυξιακή προοπτική της χώρας, ο Πρόεδρος της Λευκορωσίας επεσήμανε, ότι το κράτος θα διέπεται από τις αρχές του φιλελευθερισμού , της δημοκρατίας και ενός λογικού συντηρητισμού.
Σχετικά άρθρα:
Επιβολή Κυρώσεων: Ο Μυστικός Οικονομικός Πόλεμος εναντίον της Λευκορωσίας
Η Λευκορωσία ετοιμάζεται να αντιμετωπίσει μια στρατιωτική επίθεση από το ΝΑΤΟ
Α. Λουκασένκο: Το μέλλον ανήκει στα κυρίαρχα κράτη και στα ανεξάρτητα έθνη