Επιβολή Κυρώσεων: Ο Μυστικός Οικονομικός Πόλεμος εναντίον της Λευκορωσίας

"Για τους σκοπους του ο Διαβολος, μπορει να απαγγειλει ακομα και την Αγια Γραφη..."
Με τις τελευταίες αναφορές απ’ την Ελλάδα να δείχνουν, ότι τα ράφια των σουπερμάρκετ της χώρας θα μπορούσαν σύντομα να ξεμείνουν από αποθέματα τροφίμων και τη ρητορική ανθρωπιστικού πολέμου να απλώνεται σε όλη την Ανατολική Μεσόγειο προς την τρομοκρατημένη Εγγύς Ανατολή, οι εκφυλισμένοι ολιγάρχες της Ευρώπης διεξάγουν σιωπηλά έναν νέο πόλεμο εναντίον ενός κυρίαρχου ευρωπαϊκού κράτους: τη Δημοκρατία της Λευκορωσίας.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση επέβαλε κυρώσεις στη Δημοκρατία της Λευκορωσίας τον Ιανουάριο του περασμένου έτους και περαιτέρω κυρώσεις κατά το τρέχον έτος, λόγω της αποτυχημένης προσπάθειας της Δύσης να εγκαταστήσει στην εξουσία έναν όχλο από πραξικοπηματίες, μετά την επανεκλογή του Αλεξάντερ Λουκασένκο στην προεδρία τον Δεκέμβριο του 2010.

Οι κυρώσεις είναι φυσικά τιμωρία για τη σύλληψη από την κυβέρνησης της Λευκορωσίας εκατοντάδων διαδηλωτών, που επιτέθηκαν στα κτίρια του κοινοβουλίου της Λευκορωσίας με σιδηρολοστούς, μπουκάλια, κατσαβίδια και άλλα όπλα.

Η σύλληψη των εγκληματιών, που προσπάθησαν να εγκαταστήσουν ένα καθεστώς-μαριονέτα της Δύσης, αποτελεί ασυγχώρητη παραβίαση των "ανθρωπίνων δικαιωμάτων", σύμφωνα με τους παράφρονες κλεπτοκράτες των Βρυξελλών και της Ουάσιγκτον. Όπως όλες οι εγκληματικές συμμορίες, οι υποστηριζόμενοι από τη Δύση πραξικοπηματίες άρχισαν να μάχονται μεταξύ τους, ακόμη και πριν από την απόπειρα κατάληψης του κοινοβουλίου! Η ίδια εσωτερική διαμάχη και η εγκληματικότητα είχε καταλάβει και τις ορδές του ΝΑΤΟ που κατέλαβαν πέρυσι τη Λιβύη και τους τωρινούς τρομοκράτες, που προσπαθούν να καταλάβουν την εξουσία στη Δαμασκό.

Ήταν η δεύτερη φορά από το 2006, που η υποστηριζόμενη από τη Δύση "πολύχρωμη επανάσταση" απέτυχε να τεθεί σε ισχύ στη Δημοκρατία της Λευκορωσίας. Η οικτρή αποτυχία της ΝΑΤΟ-υποκινούμενης προσπάθειας για αλλαγή καθεστώτος στο Μινσκ, οδήγησε σε απόγνωση τους παραληρηματικούς ολιγάρχες της Ευρώπης.

Οι κυρώσεις και οι απειλές είναι όλα όσα απέμειναν από την ακούραστη επιθυμία του ΝΑΤΟ να επεκτείνει την εξουσία του στα ρωσικά σύνορα. Παρόλο που οι κυρώσεις της ΕΕ είναι παράνομες σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, οι περιορισμοί που επιβάλλουν στις δυτικο-ευρωπαϊκές εταιρείες που προτίθεντε να συναλλάσσονται με μια ισχυρή και σταθερή Ανατολικο-ευρωπαϊκή οικονομία είναι ένα πειστικό παράδειγμα της παράνοιας που επικρατεί σήμερα, στην ευρωπαϊκή εξουσιαστική ελίτ.

Καθώς οι ευρωπαϊκές οικονομίες προσδένονται στο χείλος της κατάρρευσης και του σαμποτάζ, διεξάγεται οικονομικός και επικοινωνιακός πόλεμος στη μόνη κυβέρνηση στην Ευρώπη, που εξακολουθεί και παρέχει πλήρη απασχόληση στους πολίτες της μέσω μιας ισχυρής βιομηχανικής παραγωγικής βάσης, ενώ αυξάνει τις εξαγωγές της και διασφαλίζει για τον εργαζόμενο ένα βιοτικό επίπεδο, που συνεχίζει να αυξάνεται απ’ όταν ο Αλεξάντερ Λουκασένκο υποσχέθηκε να απαλλάξει τη χώρα από τη μετα-σοβιετική δημοκρατία της διαφθοράς, τους ολιγάρχες και τον επιθετικό καπιταλισμό το 1994.

Η Λευκορωσία είναι ίσως η μόνη χώρα στην Ευρώπη, που εξακολουθεί να επενδύει το μεγαλύτερο τμήμα του ΑΕΠ της στην παιδεία, την υγεία και τη στέγαση των ανθρώπων της, από ό,τι σε τράπεζες ζόμπι, ληστρικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και ξένους κατακτητικούς πολέμους. Η ιστορία της Λευκορωσίας και η επιβίωσή της μέσα στο χάος της μετασοβιετικής εποχής θα πρέπει να μελετηθεί από τον κάθενα μας. Είναι η ιστορία ενός λαού που είπε όχι στην ανεξέλεγκτη ιδιωτικοποίηση, όχι σε μια οικονομία που βασίζεται αποκλειστικά στην απληστία και την ανισότητα, ναι στην παιδεία, ναι στην υγεία και ναι σε ένα μέλλον γεμάτο εργασία για τους ανθρώπους του.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι μόνες ειδήσεις για τη Λευκορωσία που η διατλαντική ελίτ θέλει να ακούτε, είναι οι κακές ειδήσεις. Ειδήσεις για ακτιβιστές των «ανθρωπίνων δικαιωμάτων», που πληρώνονται από το Εθνικό Κληροδότημα της Αμερικής για τη Δημοκρατία (μια οργάνωση βιτρίνα της CIA) και συνελήφθησαν από το "καθεστώς" - άνθρωποι σαν τον Bialiatsky του κέντρου"ανθρωπίνων δικαιωμάτων" Viasna, μέλος της Διεθνούς Ομοσπονδίας de Droits de l'Homme (FIDH), της οποίας ο Bialiatsky είναι αντιπρόεδρος.

Η FIDH προσκόμισε ψευδή στοιχεία στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των Ηνωμένων Εθνών το 2011, που οδήγησαν στο βομβαρδισμό και την καταστροφή της Λιβυκής Αραβικής Jamahirya, του πλουσιότερου κράτους της Αφρικής, και το λιντσάρισμα και τη δολοφονία του επαναστάτη ηγέτη Μουαμάρ Καντάφι- πράξεις φασισμού, που ο Πρόεδρος Λουκασένκο δικαίως συνέκρινε με την κτηνωδία της ναζιστικής Γερμανίας.

Ο Βόρειο-ατλαντική Τρομοκρατική Οργάνωση (ΝΑΤΟ) δέν θα μπορέσει να αντιμετωπίσει το λαό της Λευκορωσίας με την εκδοχή του "ανθρωπιστικού" βομβαρδισμού που εξαπέλυσε στη Λιβύη, αλλά με τη δυνατότητα χρήσης της επιλογής «τύπου Ελ Σαλβαδόρ" με τα τάγματα θανάτου και τις ένοπλες συμμορίες, που τέθηκαν σε εφαρμογή στη Συρία απ’ τις 17 Μαρτίου 2011, παραδέχτηκε ανοιχτά στους Times του Λονδίνου ο πρέσβης των ΗΠΑ Μιχαήλ Kozak στη Λευκορωσία το 2000, όπου είπε ότι στη Λευκορωσία «ο αμερικανικός στόχος και σε κάποιο βαθμό η μεθοδολογία είναι τα ίδια», όπως στη Νικαράγουα.

Το 1980, η συγκεκαλυμμένη επιχείρηση του Ρίγκαν με τον πόλεμο των Κόντρας ενάντια στην κυβέρνηση των Σαντινίστας στη Νικαράγουα, είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο τριάντα χιλιάδων ανθρώπων.

Η αποτυχία των άφθονων, ψεύτικων, χρηματοδοτούμενων απ’ τη NED «αντιπολιτευτικών» ΜΜΕ, των ψεύτικων διαδηλώσεων και επιχειρούμενων πραξικοπημάτων, θα μπορούσαν να ωθήσουν τη Ουάσιγκτον και τις Βρυξέλλες να επιλέξουν την αποσταθεροποίηση, μέσω της χρηματοδότησης και της κατάρτισης τρομοκρατικών συμμοριών, όπως στη Συρία. Αλλά αυτό είναι απίθανο να έρθει τους επόμενους μήνες, καθώς το ΝΑΤΟ αναλαμβάνει την απόπειρα κατάκτησης της Συρίας.

Παρακάμπτοντας τους ολιγάρχες

Εν τω μεταξύ, η Λευκορωσία εξακολουθεί να έχει ειρηνικές σχέσεις με όλους τους γείτονές της, να υπογράφει εκτεταμένες διμερείς συμφωνίες με τις αναδυόμενες οικονομίες όπως η Κίνα, το Μπαγκλαντές και το Βιετνάμ, και να επεκτείνει την εξαγωγική της αγορά στη Λατινική Αμερική, όπου έχει συμφωνήσει να προμηθεύει την Κούβα με νέα λεωφορεία, τεχνικές και ιατρικές προμήθειες, τη Βενεζουέλα με γεωργικό και ιατρικό εξοπλισμό, μαζί με την κατασκευή χιλιάδων νέων εργατικών κατοικιών.

Ουσιαστικά άγνωστος στη Δυτική Ευρώπη, ο Αλεξάντερ Λουκασένκο χαίρει μεγάλης εκτίμησης από τις αριστερές χώρες της Λατινικής Αμερικής. Έλαβε το παράσημο του Χοσέ Μαρτί από τον Φιντέλ Κάστρο το 2000 για το επίτευγμά του να διατηρήσει τα πλεονεκτήματα της ΕΣΣΔ, και ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες χαρακτήρισε τη Λευκορωσία, ως «κράτος πρότυπο».

Τα εγκαίνια της Ευρασιατικής Ένωσης το 2012 κάρφωσαν άλλο ένα καρφί στο φέρετρο της ετοιμοθάνατης ΕΕ, καθώς η γεωπολιτική σκακιέρα κινείται προς την Κεντρική και Ανατολική Ασία. Σε έναν πολυ-πολικό κόσμο με το κέντρο του στην Ευρασία, δεν θα υπάρχει θέση για υπερατλαντικούς πλουτοκράτες.

Η ένταξη της Λευκορωσίας, της Ρωσίας και του Καζακστάν, μαζί με την ενίσχυση των δεσμών με την Κίνα μέσω του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης, αποτελεί σοβαρή απειλή για τα σχέδια του ΝΑΤΟ για παγκόσμια κυριαρχία.

Η Λευκορωσία βρίσκεται στην ιδανική θέση να διαδραματίσει ηγετικό ρόλο σε αυτήν την ένταξη, ως πύλη προς την Ευρασία. Αν και συντελέστηκε σημαντική ιδιωτικοποίηση στη Λευκορωσία με τη διάλυση της ΕΣΣΔ, η συντριπτική πλειοψηφία των επιχειρήσεων παραμένουν σε δημόσιο έλεγχο. Αυτό έρχεται σε αντίθεση με τη Ρωσία, όπου ληστρικοί ολιγάρχες έχουν οδηγήσει εκατομμύρια ανθρώπους σε απόλυτη φτώχεια.

Ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν πραγματοποίησε την πρώτη του επίσημη επίσκεψη στη Λευκορωσία στις 31 του Μαΐου, όπου έκανε την ακόλουθη κοινή δήλωση με τον πρόεδρο Αλεξάντερ Λουκασένκο:

«Σύμφωνα με τους σκοπούς και τις αρχές του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών και με βάση την αξία της ποικιλομορφίας των τρόπων για προοδευτική ανάπτυξη, καθώς και με την αναγνώριση του δικαιώματος των λαών να καθορίζουν το δικό τους δρόμο οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης, η Λευκορωσία και η Ρωσία θα συντονίσουν προσπάθειες για να αντιμετωπίσουν απόπειρες παρέμβασης στις εσωτερικές υποθέσεις της Ένωσης και των κρατών-μελών του Κοινού Οικονομικού Χώρου, που ακούν πίεση με τη θέσπιση περιοριστικών μέτρων και κυρώσεων.
Η υπεράσπιση του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών έστειλε ένα σαφές μήνυμα προς τους πολεμο-κάπηλους παραβάτες εκ των Νατοϊκών κρατών, δηλώνοντας ότι η Ευρασιατική Ένωση θα αναλάβει τις ευθύνες της για την αποκατάσταση του διεθνούς δικαίου, της ειρήνης και της διπλωματίας.

Οι σχέσεις μεταξύ Ρωσίας Λευκορωσίας έχουν βελτιωθεί σημαντικά μετά την επανεκλογή του Βλαντιμίρ Πούτιν. Αν η Ρωσία θέλει να επιβιώσει από την αναπόφευκτη σύγκρουσή της με τη Δύση, θα πρέπει να ακολουθήσει το οικονομικό μοντέλο της Λευκορωσίας, καθώς ως έθνος που διευθύνεται από ολιγάρχες και ιδιωτικά συμφέροντα δεν θα έχει ποτέ την απαραίτητη δύναμη και ενότητα να νικήσει το ΝΑΤΟ. Οι Ρώσοι θα πρέπει να το γνωρίζουν αυτό από τη δική τους ιστορία, όπως ο David Stahl αποδεικνύει επαρκώς στο βιβλίο του «Επιχείρηση Μπαρμπαρόσα και η ήττα της Γερμανίας στην Ανατολή», ήταν η παραγωγική και οργανωτική υπεροχή του σοσιαλιστικού οικονομικού συστήματος που επέτρεψε στη Σοβιετική Ένωση να νικήσει τη ναζιστική Γερμανία μόνη της, κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, ένα γεγονός που οι δεξιοί ιστορικοί του Ψυχρού πολέμου έχουν επανειλημμένα στρεβλώσει.

Η Λιθουανία και η Λετονία ακολουθούν τη Λευκορωσία;

Άλλες ευρωπαϊκές γειτονικές χώρες έχουν επίσης εκφράσει το θαυμασμό τους για την κοινωνικά-προσανατολισμένη οικονομία της Λευκορωσίας.

Η πρώην Υπουργός Οικονομικών της Λετονίας Ingrida Latimir Udra δήλωσε στο τηλεοπτικό κανάλι Pro100 TV στις 23 Μαΐου.

"Το 2004 δέν υπήρχε εναλλακτική λύση για την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ωστόσο, αν οι πολιτικοί είχαν αρχίσει να το σκέφτονται το 1991, όταν χωριστήκαμε από την ΕΣΣΔ και όταν κατέρρευσε η ΕΣΣΔ, θα είχαμε εναλλακτικές λύσεις. Θα αναπτυσσόμασταν όπως η Λευκορωσία.

Οι Λευκορώσοι αναπτύσσουν τη βιομηχανία τους. Παράγουν τρακτέρ, μηχανήματα, τηλεοράσεις. Και κάνουν εμπόριο. Λαμβάνουν ξένες επενδύσεις παρά τις όποιες πολιτικές διαφωνίες. Ακόμη και οι Αμερικανοί επενδύουν εκεί. Χτίζουν το εθνικό τους κεφάλαιο και δεν είναι κακό».

Το ότι ένας πρώην υπουργός ενός κράτους της ΕΕ έκανε μια τέτοια εκπληκτική αποδοχή δείχνει, ότι οι κυρώσεις και η επιθετικότητα κατά της Δημοκρατίας της Λευκορωσίας είναι καταδικασμένες μακροπρόθεσμα να αποτύχουν. Πολλοί επιχειρηματίες στη Λετονία είναι δυσαρεστημένοι με την απόφαση της ΕΕ να συνεχίσει τις κυρώσεις κατά της Λευκορωσίας και ορισμένοι ζήτησαν 1 δισ. ευρώ από τις Βρυξέλλες, για να αντισταθμίσει την υπέρογκη αύξηση του κόστους μεταφορών των εμπορευμάτων, που προκλήθηκε από τις κυρώσεις.

Οι πρόεδροι της Λιθουανίας και της Λετονίας Dalia Gribauskaite και Andris Berzins προέβησαν σε κοινή δήλωση στο Βίλνιους στις 22 Μαρτίου, που αναφέρει ότι οι κυρώσεις κατά της Λευκορωσίας θα μπορούσαν να επηρεάσουν δυσμενώς τις επιχειρήσεις και στις δύο πλευρές των συνόρων. Οι οικονομίες της Λετονίας και Λιθουανίας έχουν περιέλθει σε άθλια σκλαβιά χρέους στην ΕΕ και το ΔΝΤ. Αυτές οι οικονομίες θα υποστούν αργό θάνατο, ή θα κλίνουν προς μια Λευκορωσικής ηγεσίας Ευρασιατική Ένωση.

Συμπέρασμα

Η επίμονη εκστρατεία των ΜΜΕ κατά της Δημοκρατίας της Λευκορωσίας, καταφεύγει τακτικά στις πλέον παράλογες θεωρίες συνωμοσίας, για να δημιουργήσει την εικόνα ενός σκοτεινού, ολοκληρωτικού δικτάτορα που «καταπιέζει τον ίδιο του το λαό». Μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Μινσκ στις 11 Απριλίου 2011, παρανοϊκές θεωρίες συνωμοσίας αφθονούσαν στο δυτικό Τύπο υποδηλώνοντας, ότι οι βόμβες θα μπορούσαν να είναι το αποτέλεσμα ενός επιμελημένου κυβερνητικού σχεδίου, ένα πρόσχημα για να "πατάξει την αντιπολίτευση".

Όπως και στις τρομοκρατικές εκρήξεις που συγκλόνισαν πρόσφατα τη Συρία, υπάρχει ελάχιστη ή και καμία συμπάθεια του συντεχνιακού τύπου για τα αθώα θύματα. Οι δύο άνδρες που καταδικάστηκαν για το Μετρό του Μινσκ είχαν αποδειχθεί ένοχοι σε δικαστήριο με βίντεο, ομολογίες και μάρτυρες. Δέν υπάρχουν ενδείξεις για βασανιστήρια, κακομεταχείριση ή απάτη.

Ωστόσο, ένα ψευδολόγος προπαγανδιστής των Ιρλανδικών Times υποστήριξε ότι ο Πρόεδρος Λουκασένκο «ενέκρινε την εκτέλεση των δύο νεαρών ανδρών που καταδικάστηκαν για την τοποθέτηση μιας φονικής βόμβας στο μετρό του Μινσκ, παρά την έλλειψη αποδεικτικών στοιχείων και των υπαινιγμών, ότι η έκρηξη είχε χρησιμοποιηθεί ως πρόσχημα για την καταστολή της αυξανόμενης αντι-Λουκασένκο διαφωνίας».

Πόσο ειρωνικό το γεγονός ότι "υπαινιγμοί" και θεωρίες συνωμοσίας σχετικά με τρομοκρατικές επιθέσεις σε χώρες που αντιστέκονται στη δυτική ηγεμονία, είναι απολύτως φυσιολογικές και ρουτίνα στον κυρίως Τύπο παρά την απουσία αποδεικτικών στοιχείων, ενώ καμιά ερώτηση, εικασία ή έρευνα δέν είναι ποτέ ανεκτή από τα ίδια πρακτορεία τύπου, όταν η τρομοκρατία πλήττει Δυτικά κράτη.

Το γεγονός του θέματος είναι ότι οι πραγματικοί πολιτικοί της αντιπολίτευσης και τα μέσα ενημέρωσης διαδραματίζουν ενεργό ρόλο στην κοινωνία της Λευκορωσίας. Η κυβέρνηση της Λευκορωσίας δεν έχει ανάγκη να πατάξει τη διαφωνία, καθώς οι «διαφωνούντες» στη Λευκορωσία δεν αποτελούν για την κυβέρνηση μεγαλύτερη απειλή, απ’ ότι αποτελούν οι τροτσκιστικές ή αναρχικές ομάδες για τις κυβερνήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στην πραγματικότητα, η γελοιότητα της χρηματοδοτούμενης από τη Δύση αντιπολίτευσης στη Λευκορωσία, χρησίμευσε μόνο για να ενισχύσει τη στήριξη προς τον Λουκασένκο.

Το πρόβλημα για τους ηγέτες της Δύσης είναι, ότι ποτέ δεν θα μπορούσαν να ελπίσουν ότι θα απολαύσουν την εμπιστοσύνη και την υποστήριξη που έχει ο Λουκασένκο στη Λευκορωσία.

Ο λόγος που οι εργαζόμενοι άνδρες και γυναίκες στη Δυτική Ευρώπη δέν ακούνε ποτέ για τα επιτεύγματα της κοινωνικά-προσανατολισμένης βιομηχανικής οικονομίας της Λευκορωσίας, είναι επειδή οι συντάκτες των Δυτικών εφημερίδων και τηλεοπτικών καναλιών είναι πάρα πολύ απασχολημένοι με το να συμμετέχουν σε μυστικές συναντήσεις με τους καπετάνιους του χρήματος και άλλους ομολόγους τους, προκειμένου να συντονίσουν την επόμενη συλλογική τους επίθεση στα δικαιώματα των εργαζομένων σε όλο τον κόσμο μέσω της λιτότητας, του πολέμου και ένα απέραντο μωσαϊκό από καθημερινή υποκρισία, εξαπάτηση και ψέματα.

Σχετικά άρθρα:
Επιβολή Κυρώσεων: Ο Μυστικός Οικονομικός Πόλεμος εναντίον της Λευκορωσίας
Λουκασένκο: Η Λευκορωσία θα παραμείνει για πάντα ανεξάρτητη
Η Λευκορωσία ετοιμάζεται να αντιμετωπίσει μια στρατιωτική επίθεση από το ΝΑΤΟ
Α. Λουκασένκο: Το μέλλον ανήκει στα κυρίαρχα κράτη και στα ανεξάρτητα έθνη
Βίζα για Λευκορωσία